EEN WERELD TE WINNEN !!

ONTWERPCURSUS PERMACULTUUR

oktober 2015 – april 2016

op NME-centrum De Ulebelt in Deventer.

prent M

Download hier de flyer!

De cursus is opgebouwd uit negen tweedaagse blokken rond de volgende thema’s:

* ethiek * levende systemen * ontwerpprincipes * bodem * planten en bomen * landschap * water * (micro)klimaat * voedselproductie op kleine & grotere schaal * energie * ecologisch bouwen * nieuwe economie & sociale transitie *

Het programma varieert van klassikale kennisoverdracht, discussie, oefeningen in kleine groepen, film en praktisch tuinwerk op het terrein van de Ulebelt. Ervaren gastdocenten Vera Greutink en Estella Franssen komen hun specialismen delen.

Op de achtergrond werk je in afgebakende stappen aan het ontwerp van je eigen project.

De ontwerpcursus vormt een grondige introductie en leidt tot het internationaal erkende Permaculture Design Certificate, een soort rijbewijs om in de praktijk je eigen weg te kunnen gaan vinden.

Maar pas op! Deze ontwerpcursus kan je leven veranderen. Hij stopt namelijk niet bij je eigen kruidenspiraal, maar daagt je uit om je dromen, wensen en ambities voor de wereld in het groot en in het klein vollediger te omarmen, en reikt je allerlei instrumentarium aan om daar echt grip op te krijgen.

Cursusdata:

2015:     24 – 25 oktober, 30 – 31 oktober, 13 – 14 november, 27 – 28 november.

2016:    15 – 16 januari, 5 – 6 februari, 26 – 27 februari, 11 – 12 maart, 1 – 2 april.

Het eerste blok is op zaterdag-zondag, alle volgende blokken op vrijdag-zaterdag. Ter oriëntatie is er op zondag 4 oktober een infomiddag.

Kosten voor deelname: € 1.100 all-in   |   Info & aanmelden via e.franssen@ulebelt.nl

logo Ulebelt

BODEMBOEREN

De Waard Eetbaar Landschap is initiatiefnemer en één van de makers van de film Bodemboeren: een portret van vijf eigenwijze Nederlandse boeren die samen de bakens verzetten van wat duurzaam bodembeheer kan zijn.

koe en camera

Agenda van Bodemboeren

De film is enthousiast ontvangen en is in het Jaar van de Bodem te zien op een groeiend aantal events, verspreid in het land, als aanloop naar dialoog. Zie voor de data:

http://bodemboeren.nl/agenda

 

Iedereen kan het initiatief nemen tot zo’n vertoning: boeren, burgers & organisaties. Daarvoor is informatie te vinden op de filmsite, met een link voor het downloaden van de ‘spelregels’ en van suggesties voor het organiseren van zo’n event.

http://bodemboeren.nl/de-vertoning

~~~~~~~ 

 

Lezingen, presentaties, workshops & cursuswerk

De Waard Eetbaar Landschap verzorgt een divers palet aan informatieve, educatieve en interactieve momenten:

van inleidende dialezingen over voedsel en permacultuur, via heuse workshops rond specifieke thema’s als bodem en compostering of polyculturen tot en met de internationaal erkende ontwerpcursus (Permaculture Design Course). En allerlei aardige varianten daarop.

Neem vooral contact op wanneer iets daarvan in jouw missie of programma lijkt te passen. Of op jouw locatie. Er past ook vast wel iets in jouw budget.

 

 

FOTOVERSLAG op Facebook van de ZOMERCURSUS PERMACULTUUR 8-19 juli 2013

Augustehoeve, Elsendorp, Noord-Brabant