PERMACULTUUR & TRANSITIES

in samenwerking met de Transition Academy van DRIFT (Erasmus Universiteit):

3-daagse workshop voor beleidsmakers, professionals & activisten rond de ontmoeting tussen permacultuur en transitiedenken.

We brengen deze twee krachtige stromingen bij elkaar in een unieke cursus over stadslandbouw – niet alleen over groen in de stad, maar ook over sociale innovatie, burgerparticipatie, nieuwe economische relaties en lokale voedselproductie.

Hoe werkt het praktisch – in de modder – en hoe werkt het institutioneel – aan het bureau? We confronteren elkaar, en zoeken mogelijkheden voor meer en betere samenwerking.

Stadslandbouw bij Moestuinman, R'dam

Data: 11 en 12 september; 9 oktober 2014

Download hier de flyer 

Alle info over programma en gedifferentieerde tarieven via Transition Academy

NIEUWE JAAROPLEIDING PERMACULTUUR

oktober 2014 – april 2015

prent PDC Ulebelt

Alle info via De Ulebelt in Deventer

Een serie van negen tweedaagse blokken, verspreid over zeven maanden. Daarin maak je  uitgebreid kennis met de achtereenvolgende thema’s uit de permacultuur, werk je op de achtergrond in stappen aan het ontwerp van je eigen project en gebruik je samen de locatie van het vernieuwende NME-centrum De Ulebelt voor praktijkoefeningen. Ervaren gastdocenten Vera Greutink en Estella Franssen komen hun specialismen delen.

Kosten voor deelname: € 1.100 all-in   |   Info & aanmelden via e.franssen@ulebelt.nl

Lees verder over cursusdata en themablokken

Oerpraktisch: de zomercursus in Raerd (Fr.) gaat niet door, omdat ik deze zomer besteed aan het afbouwen van het aardehuis waar ik ga wonen, in het hoog-ecologische zelfbouwproject Aardehuis in Olst.

Jammer, en dus mijn excuses aan aspirant cursisten. Maar meebouwen kan wel! Laat via een reactie van je horen als je je handjes kunt laten wapperen bij allerhande timmerwerk, hulp bij leem- en strobouw, en nog zo het één en ander. In een heel bijzonder project waar sowieso dagelijks vrijwilligers geweldige ervaringen opdoen.