Voor de 2e keer komt Joel Salatin, de ‘meest innovatieve boer ter wereld’, in Nederland zijn Masterclass geven. Op 20 en 21 april kun je je ‘grondig’ laten inspireren door zijn baanbrekende visie en ervaring.

Salatin behandelt onderwerpen als bodem, gras en begrazing, rundvee, pluimvee, varkens, konijnen, en de gezondheid van bodem, dieren en mensen. Daarnaast gaat hij in op bosbouw, waterbeheer en compostering. Bovendien laat hij zien hoe zijn benadering van directe verkoop zich heeft ontwikkeld, en hoe hij het op zich heeft genomen om nieuwe generaties boeren op te leiden in zijn visie en praktijk. En tenslotte licht hij toe hoe Polyface Farms – the Farm of Many Faces – als bedrijf ook zelf een organisch geheel is dat bestaat uit verschillende onderdelen die elkaar aanvullen, en waarin zo’n 25 mensen hun brood verdienen als zelfstandig ondernemer.

Joel is zonder meer een geïnspireerde èn inspirerende spreker, en ook een soort van entertainer, die smakelijk opdist hoe hij zijn eigenwijze pad is blijven vervolgen ondanks allerlei beperkende regelgeving en vormen van weerstand van buitenaf. Overigens heeft hij intussen 10 boeken op zijn naam staan, en reist hij een deel van het jaar de wereld rond omdat er zoveel vraag is naar zijn indrukwekkende, integrale verhaal.

Thuis op Aarde publiceerde al eerder over het werk van Salatin. In oktober 2013 verscheen het artikel ‘Een bloedsomloop van organische stof‘ en in november 2016 het overzicht ‘Pijlers van Polyface Farm‘ over de principes en parameters die het succes van een diep-natuurinclusieve aanpak onderstrepen. Materiaal om van te proeven, en wie weet leidt de weg dan naar zijn 2e Masterclass in Kamerik.

WWW.SALATINNAARNEDERLAND.NL

voor praktische informatie en aanmelding, plus een reeks filmpjes en verslagen van zijn toernee in 2014

 

Tijden: vrijdag 20 en zaterdag 21 april 2018, 9.00 – 17.00 uur
Locatie: De Boerinn | Mijzijde 6 | 3471 GM Kamerik | www.deboerinn.nl
Kosten van deelname: € 300, – incl. BTW en catering (koffie, thee, lunch + extra’s)
Overnachten kan op allerlei plekken in de omgeving, zie daarvoor deze informatie via De Boerinn.

Aanmelden doe je op de homepagina van www.salatinnaarnederland.nl.

Hier kun je de flyer downloaden.

Eerdere bijeenkomsten met Joel Salatin zijn snel volgelopen. Deze Masterclass is echt een unieke kans op je visie en mogelijkheden te verruimen. Wacht daarom niet te lang met aanmelden.