Natuurrecreatie kent talloze vormen, en lijkt in een groeiende behoefte te voorzien. Hetzelfde geldt voor ‘echt eten’, voor vers, lokaal en biologisch voedsel. Dus waarom die interesses niet gecombineerd? Zouden mensen niet willen recreëren op een plek waar in het seizoen van alles groeit en waarvan zij naar hartelust kunnen plukken en proeven, leren en beleven?

Daarom deze nieuwe cursus ‘Eetbaar Landschap’. Ben je ondernemer en beheerder van een groene plek, zoals een huisjes- en kampeerterrein, en zou je meer willen maken van je aanbod door een eetbaar landschap van je terrein te maken?

Deze cursus, die De Groene Koepel het komende seizoen voor het eerst organiseert, neemt deelnemers mee in een traject van 6 sessiedagen op verschillende natuurrecreatieplekken. Daarin leren zij nieuw kijken naar hun eigen plek en mogelijkheden, en gaan ontdekken welke ‘eetbare’ vormen en belevenissen daar het beste bij passen. Onder begeleiding gaan zij stap voor stap op weg naar een nieuw ontwerp of plan voor een eigen landschap vol smaken en voedzame avonturen. In de slotsessie kijken we terug op de afgelegde weg, en vooruit naar de vruchten van de inspanning.

De cursus begint op 31 oktober 2017 en eindigt op 5 juni 2018. Hier vindt u de informatie en hier de brochure.